Algemeen


In juni 1879 werd Apollo door een negental muzikale heren opgericht. Nu, ruim 125 jaar later, is Apollo nog steeds actief binnen de gemeenschap en staat het sinds november 2011 onder leiding van Alike Jonkman. Apollo neemt regelmatig deel aan concoursen en komt uit in de derde divisie van de KNFM.

Binnen het fanfare orkest worden verschillende instrumenten bespeeld. Deze worden onderverdeeld in verschillende groepen:

Scherp koper:    Trompetten, cornetten, trombones en hoorns

Zacht koper:     Bugels, baritons, euphoniums en bassen

Houtblazers:    Sopraan-, alt- en tenorsaxofoons

Slagwerk:     Ritmisch- en melodisch slagwerk 

Mocht u interesse hebben of behoefte aan meer informatie, dan kunt contact met ons opnemen. Ook als u een keer een repetitie wilt bijwonen, kunt u het beste vooraf contact opnemen met Lauran Duringhof (secretaris).


Overige berichten


Apollo's 12 uurtje!
20-Nov-17 17:33

Zondagmorgen 26 november geeft KMV Apollo een uniek brunchconcert in zaal Witkamp samen met Stefan Potman. Tijdens dit concert met als thema '12 Uurtje' brengen de drumband onder leiding van Reyer Schouten en de fanfare onder leiding van dirigente Alike Jonkman, een afwisselend programma onder het genot van een hapje en een drankje.

Lees bericht

VACATURE DIRIGENT m/v
08-Nov-17 10:55

Kort geleden heeft onze dirigente besloten om Apollo te gaan verlaten. Alike is sinds 2011 dirigente van het fanfareorkest en met haar heeft Apollo vele hoogtepunten mogen beleven. Ze heeft in 2011 en 2016 met de fanfare op beide KNMO concoursen een mooie eerste prijs weten te behalen. Daarnaast had ze de muzikale leiding over de eveneens zeer succesvolle Albert Mol, de musical.

Lees bericht

2 Buitenconcerten met leuke afwisselende muziek!
23-Jun-17 12:20

Met de zomer in het vooruitzicht, gaan we het seizoen goed afsluiten met 2 Buitenconcerten met leuke afwisselende muziek!

Lees bericht
Nieuwsoverzicht
sample83

Het orkest van Apollo

sample83

De drumband van Apollo

sample83

De jeugd van Apollo