Blokfluitlessen


Apollo biedt kinderen vanaf groep 4 de mogelijkheid om onder leiding van Elly Meulenbrugge blokfluitlessen te volgen. Deze lessen worden iedere maandag in het speellokaal van de PWA- school gegeven, in de vakanties zijn er geen lessen. De kinderen leren hier op de blokfluitspelen, noten lezen en samen met anderen muziek maken. De reden dat kinderen pas vanaf groep 4 blokfluitlessen kunnen volgen is dat kinderen in deze groep leren begrijpend lezen. Dit is belangrijk om te kunnen begrijpen welke handgreep op het instrument nodig is om het teken op papier (de noot) te kunnen spelen.

Bij de lesmethode krijgen de kinderen een boek met een cd-rom. Dus thuis en tijdens de muzieklessen leren ze al mee te spelen met een klein orkest. Dit is erg stimulerend voor de kinderen. Na enkele lessen kunnen de kinderen al een melodie meespelen. Dit is voor de kinderen leuk om te doen en voor de ouders/verzorgers mooi om naar te luisteren. Een aantal jaren geleden zijn we er mee gestart en de kinderen zijn er erg enthousiast over. Op deze manier leren ze ook al gauw mee te tellen in verschillende maatsoorten. Voor u als lezer misschien onbegrijpelijke taal, maar de kinderen kunnen u al heel snel uitleggen wat dit allemaal betekent.

Het bespelen van een blokfluit is een goede basis voor het bespelen van welk instrumenten dan ook! Te verwachten is dat het goed is voor het leren bespelen van een blaasinstrument, onze ervaring echter is dat ook slagwerkleerlingen veel baat hebben bij het leren spelen van een slaginstrument als zij vooraf blokfluit lessen hebben gevolgd.

Nadat een kind 1 a 2 jaar blokfluitles gevolgd heeft mag het een instrument uitzoeken en naar de muziekschool gaan.

 Mocht u nog vragen hebben kunt u contact opnemen met Gertie Braakman

Docent

Mijn naam is Elly Meulenbrugge, 49 jaar en woon in Harfsen. Ik maak vanaf mijn 11e jaar muziek. Mijn eerste instrument, je raad het al, was blokfluit. Op mijn 13e ging ik naar de muziekschool in Deventer om dwarsfluitlessen te volgen. Hier heb ik 10 jaar les gehad. Op mijn 15e werd ik lid van Muziekvereniging Kunstmin in Gorssel, waar ik nog steeds lid van ben en 1e fluit speel. Geruime tijd geleden heb ik alle KNFM diploma’s behaald met dwarsfluit.

Ook ben ik verbonden aan het FNV-orkest bestaande uit zeer gemotiveerde amateur muzikanten uit het gehele land. 1 a 2 keer per kwartaal is er een repetitie in Woerden en 2 a 3 maal per jaar een optreden in grote theaters als Den Haag, Rotterdam, Amersfoort enz. voor bijvoorbeeld de Onderwijsbond, FNV -bondgenoten etc., vaak met bekende artiesten.

Als hobby geef ik ook leerlingen in Gorssel, Almen, Olst en Wijhe blokfluit- en dwarsfluitlessen.

Na 2 jaar blokfluitles stappen de leerlingen vaak over naar een anderinstrument, komen dan in een jeugdorkest en stromen later door naar het A-orkest. Muziek is mijn grootste hobby en het leuke is dat van de vele leerlingen die ik heb opgeleid er nog heel veel in verschillende orkesten spelen.


Overige berichten


Voorjaarsconcert "TOTALLY APOLLO"
11-Apr-18 10:04

Het voorjaarsconcert is een ideaal moment om te laten horen waar we als fanfareorkest, drumband en jeugdorkesten van Apollo staan. Gewoonlijk bent u gewend dat wij in maart al een voorjaarsconcert houden maar noodgedwongen hebben wij deze moeten verplaatsen naar de maand april.

Lees bericht

Apollo's 12 uurtje!
20-Nov-17 17:33

Zondagmorgen 26 november geeft KMV Apollo een uniek brunchconcert in zaal Witkamp samen met Stefan Potman. Tijdens dit concert met als thema '12 Uurtje' brengen de drumband onder leiding van Reyer Schouten en de fanfare onder leiding van dirigente Alike Jonkman, een afwisselend programma onder het genot van een hapje en een drankje.

Lees bericht

VACATURE DIRIGENT m/v
08-Nov-17 10:55

Kort geleden heeft onze dirigente besloten om Apollo te gaan verlaten. Alike is sinds 2011 dirigente van het fanfareorkest en met haar heeft Apollo vele hoogtepunten mogen beleven. Ze heeft in 2011 en 2016 met de fanfare op beide KNMO concoursen een mooie eerste prijs weten te behalen. Daarnaast had ze de muzikale leiding over de eveneens zeer succesvolle Albert Mol, de musical.

Lees bericht
Nieuwsoverzicht
sample83

Het orkest van Apollo

sample83

De drumband van Apollo

sample83

De jeugd van Apollo