Dirigent


Het leerlingenorkest van Apollo staat onder leiding van Alike Jonkman. Alike leidt niet alleen het jeugdorkest, maar staat ook voor het fanfareorkest.


Alike Jonkman  

Sinds november 2011 ben ik de nieuwe dirigent van het fanfareorkest van Apollo.
Ik zal mij even aan u voorstellen.

Ik begon mijn muzikale leven op 6-jarige leeftijd toen ik mijn eerste trompetlessen kreeg van mijn vader. Hij was de toenmalige dirigent van het jeugdorkest van "Ons Genoegen" uit Heino. Al snel speelde ik samen met mijn oudere zus mee in dat jeugdorkest. Toen ik naar de Middelbare school ging wist ik al zeker, dat ik van de muziek mijn werk wilde gaan maken. Dus tijdens de HAVO al toelatingsexamen trompet gedaan aan het conservatorium van Zwolle. In 1995 studeerde ik af en begon mijn werkzame leven als trompetdocent en freelance trompettist. In 1998 begon ik met mijn directieopleiding bij Gerrit Fokkema aan de Hogeschool voor de kunsten, Bourdon. Vier jaar later heb ik daar mijn directiediploma behaald. Sindsdien ben ik werkzaam geweest bij diverse muziekverenigingen in Drenthe, Overijssel, Flevoland en Gelderland. Momenteel dirigeer ik voornamelijk in de Achterhoek, te weten Muziekvereniging Juliana uit Almen, Salonorkest Happy days uit Zutphen en het orkest van het Schuttersgilde St. Hubertus uit Ulft. En nu dan ook Apollo uit Laren (gld). Verder geef ik kleinkoperlessen bij diverse verenigingen en ben nog steeds een fervent schnabbelaar en speel ik al jaren escornet bij het Gelders Fanfare Orkest en trompet bij het professioneel begeleidingsorkest Ensemble Conservatoire.


Overige berichten


Voorjaarsconcert "TOTALLY APOLLO"
11-Apr-18 10:04

Het voorjaarsconcert is een ideaal moment om te laten horen waar we als fanfareorkest, drumband en jeugdorkesten van Apollo staan. Gewoonlijk bent u gewend dat wij in maart al een voorjaarsconcert houden maar noodgedwongen hebben wij deze moeten verplaatsen naar de maand april.

Lees bericht

Apollo's 12 uurtje!
20-Nov-17 17:33

Zondagmorgen 26 november geeft KMV Apollo een uniek brunchconcert in zaal Witkamp samen met Stefan Potman. Tijdens dit concert met als thema '12 Uurtje' brengen de drumband onder leiding van Reyer Schouten en de fanfare onder leiding van dirigente Alike Jonkman, een afwisselend programma onder het genot van een hapje en een drankje.

Lees bericht

VACATURE DIRIGENT m/v
08-Nov-17 10:55

Kort geleden heeft onze dirigente besloten om Apollo te gaan verlaten. Alike is sinds 2011 dirigente van het fanfareorkest en met haar heeft Apollo vele hoogtepunten mogen beleven. Ze heeft in 2011 en 2016 met de fanfare op beide KNMO concoursen een mooie eerste prijs weten te behalen. Daarnaast had ze de muzikale leiding over de eveneens zeer succesvolle Albert Mol, de musical.

Lees bericht
Nieuwsoverzicht
sample83

Het orkest van Apollo

sample83

De drumband van Apollo

sample83

De jeugd van Apollo