Drumjeugd


Om binnen Apollo als leerling slagwerker te beginnen worden er geen directe eisen gesteld. Echter is onze ervaring dat het leren bespelen van een slagwerkinstrument voor de leerling makkelijker is als zij al 1 a 2 jaar blokfluitlessen heeft gevolgd.

De leerlingen starten met het bespelen van een trommel. De repetities vinden in groepen en individueel plaats. De leerlingen worden in groepen geplaatst die passend is bij het niveau van de leerling. De leerlingen krijgen binnen onze vereniging les van Maarten Aalvink. Een jonge, gedreven docent die zich hieronder aan u zal voorstellen.

Maarten AalvinkMijn naam is Maarten Aalvink en ik ben 22 jaar, kom uit Wierden en ben tevens de slagwerkdocent bij Apollo Laren.
Als 6-jarige jongen ben ik begonnen met 2 jaar AMV-opleiding bij de "Harmonie Wierden" waar ik daarna ook als slagwerker 12 jaar les heb gehad en nu nog steeds speel. Hier heb ik de diploma's A, B, C en D voor slagwerk behaald. Ook speel ik bij het "Trompetterkorps der Koninklijke Marechaussee" en studeer ik klassiek slagwerk aan het Artez conservatorium te Zwolle.

Mocht u naar aanleiding hiervan nog vragen hebben of wilt u een van de repetities van de drumband bijwonen kunt u contact met Peter Leijenhorst opnemen.

 

 


Overige berichten


Voorjaarsconcert "TOTALLY APOLLO"
11-Apr-18 10:04

Het voorjaarsconcert is een ideaal moment om te laten horen waar we als fanfareorkest, drumband en jeugdorkesten van Apollo staan. Gewoonlijk bent u gewend dat wij in maart al een voorjaarsconcert houden maar noodgedwongen hebben wij deze moeten verplaatsen naar de maand april.

Lees bericht

Apollo's 12 uurtje!
20-Nov-17 17:33

Zondagmorgen 26 november geeft KMV Apollo een uniek brunchconcert in zaal Witkamp samen met Stefan Potman. Tijdens dit concert met als thema '12 Uurtje' brengen de drumband onder leiding van Reyer Schouten en de fanfare onder leiding van dirigente Alike Jonkman, een afwisselend programma onder het genot van een hapje en een drankje.

Lees bericht

VACATURE DIRIGENT m/v
08-Nov-17 10:55

Kort geleden heeft onze dirigente besloten om Apollo te gaan verlaten. Alike is sinds 2011 dirigente van het fanfareorkest en met haar heeft Apollo vele hoogtepunten mogen beleven. Ze heeft in 2011 en 2016 met de fanfare op beide KNMO concoursen een mooie eerste prijs weten te behalen. Daarnaast had ze de muzikale leiding over de eveneens zeer succesvolle Albert Mol, de musical.

Lees bericht
Nieuwsoverzicht
sample83

Het orkest van Apollo

sample83

De drumband van Apollo

sample83

De jeugd van Apollo