Muziekschool


De beste voorbereiding op de muziekschool is als leerlingen voorafgaande aan de muziekschool blokfluitlessen hebben gevolgd. Op de muziekschool krijgen de leerlingen van professionele muziekdocenten les op het instrument dat zij hebben gekozen. Afhankelijk van een aantal factoren wordt er door de muziekdocent een keuze gemaakt of de leerling individueel of in een groep les krijgt.

Inhoud - De eerste jaren krijgen de leerlingen les in het vormen van klanken en het bespelen van het instrument. In de jaren erna zal de moeilijkheidgraad van de te spelen stukken en het niveau van vereiste theoretische kennis toenemen. Om de kennis te kunnen toetsen kunnen leerlingen in totaal 4 examens (A t/m D) afleggen. Hieronder zal de inhoud verder worden toegelicht.

Examens - De examens bestaan uit een theoretisch- en uit een praktisch deel. Het theoretische deel bestaat uit kennis over bijv. toonladders, klank en de betekenissen van de termen en tekens in muziekstukken. Het praktische deel bestaat uit het ten gehore brengen van zowel ingestudeerde stukken als het zogenaamde prima vista. Dit laatste betekend dat stukken op het eerste gezicht gespeeld worden.

De verschillende examens geven de verschillende muzikale niveaus aan. Ter illustratie, met een B-diploma heeft de leerling voldoende basis om binnen het fanfareorkest te kunnen spelen. Van een muzikant met een D-diploma mag verwacht worden dat deze in staat is relatief moeilijke muziekwerken solistisch ten gehore te brengen.

Bovenstaande geeft weer dat er voor muzikanten veel mogelijkheden zijn om te groeien, de mate in hoeverre iemand wil groeien hangt van de leerling af.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Dirk Jan Bronsvoort


Overige berichten


Voorjaarsconcert "TOTALLY APOLLO"
11-Apr-18 10:04

Het voorjaarsconcert is een ideaal moment om te laten horen waar we als fanfareorkest, drumband en jeugdorkesten van Apollo staan. Gewoonlijk bent u gewend dat wij in maart al een voorjaarsconcert houden maar noodgedwongen hebben wij deze moeten verplaatsen naar de maand april.

Lees bericht

Apollo's 12 uurtje!
20-Nov-17 17:33

Zondagmorgen 26 november geeft KMV Apollo een uniek brunchconcert in zaal Witkamp samen met Stefan Potman. Tijdens dit concert met als thema '12 Uurtje' brengen de drumband onder leiding van Reyer Schouten en de fanfare onder leiding van dirigente Alike Jonkman, een afwisselend programma onder het genot van een hapje en een drankje.

Lees bericht

VACATURE DIRIGENT m/v
08-Nov-17 10:55

Kort geleden heeft onze dirigente besloten om Apollo te gaan verlaten. Alike is sinds 2011 dirigente van het fanfareorkest en met haar heeft Apollo vele hoogtepunten mogen beleven. Ze heeft in 2011 en 2016 met de fanfare op beide KNMO concoursen een mooie eerste prijs weten te behalen. Daarnaast had ze de muzikale leiding over de eveneens zeer succesvolle Albert Mol, de musical.

Lees bericht
Nieuwsoverzicht
sample83

Het orkest van Apollo

sample83

De drumband van Apollo

sample83

De jeugd van Apollo