jeugd

Gezellige en geslaagde Jeugdmiddag!


Vanmiddag heeft de muzikale jeugd van Laren zich laten horen tijdens de jeugdmiddag van Apollo. Jens van den Berg beet het spits af en speelde een leuk stuk samen met drumleraar Maarten Aalvink. Daarna speelden beiden ook een stuk met de drumband mee.

De drumband speelden vervolgens met boomwhackers de ‘William Tell Overture’. Boomwhackers zijn holle plastic buizen die bespeeld worden door ergens op de slaan (bijvoorbeeld je hand of been). De buizen hebben allemaal een eigen toon (en kleur) en door het gebruik van verschillende buizen door meerdere mensen kun je dus samen een muziekstuk spelen.

Daarna waren de blokfluiters aan de beurt. Samen met Elly Meulenbrugge speelden Ivana, Femke, Noor en Gwendola een aantal leuke stukken waarin ze allemaal zelfs een solo speelden.

Het was vandaag voor het laatst dat de blokfluiters deel uit maakten van het programma. Na meer dan 20 jaar stopt Elly met het geven van blokfluitlessen. Daarnaast zijn er steeds minder kinderen die de lessen willen gaan volgen. Elly gaf aan dat ze ooit begon met wel 30 leerlingen, terwijl er nu helaas nog maar 5 kinderen deelnemen. Het is een trend die zich niet alleen bij Apollo voordoet, maar bij veel muziekverenigingen speelt. Om toch de jeugd enthousiast te krijgen voor het maken van (blaas)muziek wordt er nu door de vereniging gezocht naar een vervangende lesmethode.

Elly werd door Erwin Snellink (voorzitter van Apollo) bedankt voor haar jarenlange inzet en overhandigde haar een cadeaukaart en een boeket bloemen. Van de huidige blokfluitleerlingen en hun ouders ontving Elly een mooie ‘trofee’ in de vorm van een G-sleutel.

Het programma ging verder met het duet ‘Acrobaten’ door René Braakman en Dirk-Jan Bronsvoort. Daarna sloot het jeugdorkest de middag af met de 6 nummers van ‘The Circus is in Town’ waarin de paarden, de koorddanser, de beren en de clowns zeker te herkennen waren. Vervolgens speelden zij ‘Dance of the Magyars’, een Hongaars nummer en twee nummers uit ’10 Pictures for youth band’.

Het was een zeer gevarieerd uur vol muziek en plezier voor jong en oud.

Elly

elly 

elly 


Overige berichten


Voorjaarsconcert "TOTALLY APOLLO"
11-Apr-18 10:04

Het voorjaarsconcert is een ideaal moment om te laten horen waar we als fanfareorkest, drumband en jeugdorkesten van Apollo staan. Gewoonlijk bent u gewend dat wij in maart al een voorjaarsconcert houden maar noodgedwongen hebben wij deze moeten verplaatsen naar de maand april.

Lees bericht

Apollo's 12 uurtje!
20-Nov-17 17:33

Zondagmorgen 26 november geeft KMV Apollo een uniek brunchconcert in zaal Witkamp samen met Stefan Potman. Tijdens dit concert met als thema '12 Uurtje' brengen de drumband onder leiding van Reyer Schouten en de fanfare onder leiding van dirigente Alike Jonkman, een afwisselend programma onder het genot van een hapje en een drankje.

Lees bericht

VACATURE DIRIGENT m/v
08-Nov-17 10:55

Kort geleden heeft onze dirigente besloten om Apollo te gaan verlaten. Alike is sinds 2011 dirigente van het fanfareorkest en met haar heeft Apollo vele hoogtepunten mogen beleven. Ze heeft in 2011 en 2016 met de fanfare op beide KNMO concoursen een mooie eerste prijs weten te behalen. Daarnaast had ze de muzikale leiding over de eveneens zeer succesvolle Albert Mol, de musical.

Lees bericht
Nieuwsoverzicht
sample83

Het orkest van Apollo

sample83

De drumband van Apollo

sample83

De jeugd van Apollo