KNFM - Koninklijke Nederlandse Federatie voor Muziek


De Koninklijke Nederlandse Federatie van Muziekverenigingen is een belangenorganisatie, actief in de sector amateurkunst, disciplines blaas- en slagwerkmuziek, show, majorette, twirl en color guard.

Bij de Koninklijke Nederlandse Federatie van Muziekverenigingen (KNFM) zijn aangesloten: harmonieën, fanfares, brassbands, kapellen, big bands, drumfanfares, drum corps, drum-, signaal-, majorette-, twirl- en color guardverenigingen.
Per 1 januari 2006 telt de KNFM 1.408 leden-verenigingen, met ca. 77.000 individuele leden. Van het totale ledenbestand is ca. 56% jonger dan 30 jaar en bestaat ca. 43% uit vrouwen.

Het doel van de KNFM is het bevorderen van de amateur-muziekbeoefening en daaraan verwante vormen van amateur-kunstbeoefening, waarbij levensbeschouwelijke en regionale culturele opvattingen en gebruiken worden gerespecteerd.
De KNFM onderscheidt binnen de amateur-muziekbeoefening drie hoofddoelgroepen, te weten:
a. de doelgroep blaasmuziek (HaFaBra + blaaskapellen + big bands);
b. de doelgroep show-, drumbands (SD);
c. de doelgroep majorette en twirl en color guard (MTC).


Overige berichten


Voorjaarsconcert "TOTALLY APOLLO"
11-Apr-18 10:04

Het voorjaarsconcert is een ideaal moment om te laten horen waar we als fanfareorkest, drumband en jeugdorkesten van Apollo staan. Gewoonlijk bent u gewend dat wij in maart al een voorjaarsconcert houden maar noodgedwongen hebben wij deze moeten verplaatsen naar de maand april.

Lees bericht

Apollo's 12 uurtje!
20-Nov-17 17:33

Zondagmorgen 26 november geeft KMV Apollo een uniek brunchconcert in zaal Witkamp samen met Stefan Potman. Tijdens dit concert met als thema '12 Uurtje' brengen de drumband onder leiding van Reyer Schouten en de fanfare onder leiding van dirigente Alike Jonkman, een afwisselend programma onder het genot van een hapje en een drankje.

Lees bericht

VACATURE DIRIGENT m/v
08-Nov-17 10:55

Kort geleden heeft onze dirigente besloten om Apollo te gaan verlaten. Alike is sinds 2011 dirigente van het fanfareorkest en met haar heeft Apollo vele hoogtepunten mogen beleven. Ze heeft in 2011 en 2016 met de fanfare op beide KNMO concoursen een mooie eerste prijs weten te behalen. Daarnaast had ze de muzikale leiding over de eveneens zeer succesvolle Albert Mol, de musical.

Lees bericht
Nieuwsoverzicht
sample83

Het orkest van Apollo

sample83

De drumband van Apollo

sample83

De jeugd van Apollo