Close
Instructeur

Instructeur

Beste muziekvrienden, Mag ik mij even voorstellen? Reyer Schouten

Ik ben Reyer Schouten, de instructeur van Apollo. Ik ben geboren in 1964, getrouwd, vader van een zoon en een dochter en ik woon in Schalkhaar.In het dagelijks leven ben ik werkzaam als systeembeheerder in het Deventer Ziekenhuis.

Ik ben mijn muzikale carrière gestart op 8 jarige leeftijd als muzikant bij een tamboerkorps in Uddel. Op 12 jarige leeftijd ben ik gevraagd om de functie van tamboer maître te vervullen en dat heb ik, na eerst een opleiding te hebben gevolgd een aantal jaren gedaan. Ik heb in die jaren ook mijn muziekdiploma's gehaald, via ABC en D naar de instructeurcursus waarvoor ik in 1991 mijn diploma in ontvangst mocht nemen.Ik deed in die tijd ook de opleiding van de jeugd en vervulde binnen de vereniging nog een aantal andere taken zoals bijvoorbeeld de redactie van het clubblad. Kortom wel een beetje een verenigingsbeest denk ik.

Om eens te kijken hoe het in de praktijk zou bevallen ben ik tijdelijk als instructeur begonnen bij een muziekvereniging in Warnsveld. Dit beviel zo goed dat ik er binnen de kortste keren een aantal verenigingen bij had o.a. in Apeldoorn, Ede en Garderen. Als laatste ben ik bij slagwerkensemble Battle in Bathmen/Lettele/Okkenbroek een vijftal jaren actief geweest.

Ik had echter een nieuwe uitdaging nodig en die heb ik gevonden bij Apollo. Een leuke groep muzikanten die op een enthousiaste manier bezig zijn om de muzikale ladder te beklimmen. Ik heb er tot op heden absoluut geen spijt van en geniet van de zichtbare en hoorbare muzikale groei. Volgens mij zijn we op een leuke en spontane manier bezig om te werken aan techniek, samenspel en instuderen van nieuwe werken. Wat mij opvalt is het grote aantal jeugdleden dat bezig is om zich een plaatsje te verwerven binnen de slagwerkgroep. Zonder nieuwe aanwas ziet de toekomst er natuurlijk niet best uit maar dat is hier absoluut niet het geval. "Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst" luid het spreekwoord en dat is ook hier van toepassing.

Ik hoop samen met Apollo op een leuke manier door te groeien naar een goed multipercussie ensemble en ik denk dat u nog veel van ons zult horen.