Close
Jeugd Drumband

Jeugd Drumband

Om bij de drumband van Apollo als leerling slagwerker te beginnen, is geen ervaring of een muziekdiploma nodig. De leerlingen starten met het bespelen van een trommel tijdens individuele lessen onder leiding van instructeur Mike de Geest.

De eerste jaren krijgen de leerlingen les in het vormen van klanken en het bespelen van het instrument. Daarna zal de moeilijkheidsgraad van de te spelen stukken en het niveau van de vereiste theoretische kennis toenemen. Om de kennis te kunnen toetsen kunnen leerlingen in totaal 4 examens (A t/m D) afleggen. Dit is echter geen vereiste om bij de drumband van Apollo mee te spelen.

De examens bestaan uit een theoretisch en uit een praktisch deel. Het theoretische deel bij het slagwerk gaat over maatsoorten, tekens en noten ook is er een audio deel waarbij de leerling moet luisteren welke noten er worden gespeeld. Het praktijkexamen wordt individueel afgenomen en bereid de leerling voor met de eigen muziekdocent.

Er zijn dus voor slagwerkers veel mogelijkheden om te groeien binnen de vereniging; de mate waarin iemand wil blijven doorgroeien, hangt van de leerling af.
Zodra de leerlingen voldoende ervaring hebben opgedaan, kunnen zij in overleg met de instructeur binnen de drumband meespelen.

De drumband repeteert elke woensdagavond van 19:45 tot 22:00. Kom gerust een keertje kijken!

Voor meer informatie of om een afspraak te maken om bij een repetitie aanwezig te zijn, kunt u contact met ons opnemen via secretariaat@apollolaren.nl of Jeugd@apollolaren.nl.