Close
Fanfareorkest heeft nieuwe dirigent

Fanfareorkest heeft nieuwe dirigent

In oktober 2020 hebben wij een vacature voor een nieuwe dirigent voor ons fanfareorkest via meerdere kanalen uitgezet.

We ontvingen meer dan 10 sollicitatiebrieven van zowel beginnende als ervaren dirigenten uit verschillende provincies. Aan de hand van een eerste selectie werden er (digitaal) gesprekken gevoerd en uiteindelijk bleven er vier kandidaten over. Door alle maatregelen rondom Corona konden zij niet eerder dan afgelopen september/oktober een proefdirectie geven.

Tijdens een proefdirectie kunnen de potentiële dirigent en orkestleden met elkaar kennis maken. Naast het spelen van een stuk dat wij hadden uitgezocht en een stuk dat de dirigent had meegebracht, was er ook de mogelijkheid om vragen te stellen. Al met al een interessant traject en daarnaast natuurlijk ook spannend en intensief voor onze vereniging.

We zijn ontzettend blij dat we mee kunnen delen dat vanaf 1 november Marc Dammers onze nieuwe dirigent is!

Marc heeft onlangs zijn studie HAFABRA directie afgerond, is enthousiast en heeft er veel zin in om samen met Apollo mooie optredens te gaan verzorgen.

Tijdens de repetitie op 9 november werd de dirigentenovereenkomst getekend door het bestuur. Na zijn vraag aan de leden "weten jullie het zeker?" tekende ook Marc de overeenkomst en daarmee is zijn aanstelling nu officieel.

Marc, nogmaals van harte welkom bij Apollo!